Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.04.2012 12:43 - Какво е превод и локализация на текстове?
Автор: prevodlegalizacia Категория: Други   
Прочетен: 884 Коментари: 0 Гласове:
1



Думите са материала на комуникацията. Текстът на чужд език е един вид материал, който е достъпен за вашето разбиране. Ние правим преводи на документи, инструкции, договори, учредителните документи, икономически доклади, новини и информация от интернет страници бързо и най-важното, с висок стандарт за качество!

Качествените преводи са приоритет в нашата работа!

Видове преводи

Преводите могат да бъдат разделени според семантичната специфика. Например високоспециализирани: технически, медицински, икономически, юридически или се такива свързани с PR, реклама, маркетинг;

Други преводи биват адаптирани към културните и национални черти на страната, на  чийто език се извършва превода. Това се нарича локализация.

Високо специализирани
Такъв превод се изпълнява в строго съответствие с оригинала, с оглед на точна терминология, както се изисква от официалните първоначални документи.  Във всяка от основните области ние имаме отделни подразделения според специализацията.

Например:
  • техническата област може да е разделена на следните теми: извличане на петрол, производство на оборудване за нефтодобив, газ-транспортни системи, машиностроенето, правене на инструмент, самолетно строителство, корабостроенето, автомобилни дисциплини, и др.
  • Комуникативни технологии: връзки с обществеността, реклама, маркетинг, мърчандайзинг и др.

Локализация

Както вече споменахме, това е превод, адаптиран към културните и национални черти на страната, на чийто език се превежда. Подобен подход е желателно да се използва за превод на статии в списания, съобщения за пресата, както и реклами.
За всяка конкретна специалност, било то финанси, автомобилна индустрия, енергетиката, медицина, икономика или съдебната практика, ние имаме постоянен и достатъчно широк кръг от експерти. Всеки от тях притежава уникални познания в тяхната област. По този начин те са ценни за нас и за вас!



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: prevodlegalizacia
Категория: Други
Прочетен: 41586
Постинги: 3
Коментари: 15
Гласове: 1
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930